Voedingssupplementen bestaan in allerlei verschillende vormen, denk aan pillen, drankjes, olie, poeders of capsules. Deze supplementen kunnen zorgen voor een betere gezondheid, doordat ze vitamines en/of mineralen bevatten. Ze kunnen bijdragen aan een betere gezondheid in het algemeen, maar ook specifieke problemen verbeteren.

Gewrichten

Als de gewrichten van je hond wat versterking nodig hebben, is glucosamine een belangrijk supplement. Het is een lichaamseigen stof, maar wordt steeds minder aangemaakt naarmate een hond ouder wordt. Niet iedere hond heeft dit nodig, maar in veel gevallen is het een goed supplement om bij te voeren. Bijna 90% van alle honden krijgen namelijk ooit in hun leven last van hun gewrichten, zoals bijvoorbeeld bij artrose of een dysplasie.

Huid en vacht

De gezondheid van je hond is goed af te lezen aan de huid en vacht van de hond. Als je hond gezond is, zien zijn huid en vacht er ook goed uit. Deze blijven er goed uit zien door dagelijkse verzorging, zoals het borstelen ervan, maar kunnen soms ook wat extra ondersteuning gebruiken. Hiervoor is Omega-3 een belangrijke stof, wat bijvoorbeeld in lijnzaadolie zit. Omega-3 zorgt niet alleen voor een glanzende vacht, maar ook voor veel andere dingen, zoals de aanmaak van sterke botten.

Darmen en spijsvertering

Voor de gezondheid van je hond is het erg belangrijk dat de darmen en de spijsvertering ook gezond zijn. Een hond kan namelijk erg veel last ervaren als dit niet zo is, en zelfs leiden tot gedragsproblemen. Probiotica dragen bij aan een goede darmgezondheid, door goede bacteriën in de darmen aan te vullen. Vooral na het gebruik van medicatie, zoals een antibioticakuur of wormenkuur, kan het raadzaam zijn om je hond probiotica te geven. Ook verandering in de voeding van je hond kan een verstoorde spijsvertering of darmflora tot gevolg hebben.

Hondenvoeding biedt vaak al de vitamines die je hond nodig heeft, maar soms is het nodig om je hond wat extra te ondersteunen. Er zijn ontzettend veel verschillende voedingssupplementen voor je hond, die dus extra ondersteuning kunnen bieden en verschillende problemen kunnen helpen verbeteren. Het kan dus nooit kwaad om uit te zoeken welke voedingssupplementen jouw hond kan gebruiken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *