wandelen met je dier is het leukste wat er is. Hier geven een aantal praktische tips om het nog plezieriger te maken.

Praat met je hond.

Wandelen is een avontuur! Uw hond zal genieten van nieuwe bezienswaardigheden, geuren en geluiden die ze tijdens het wandelen tegenkomt. Sommige honden raken erg opgewonden als ze worden blootgesteld aan iets interessants en nieuws. Ze vergeten hun manieren en haasten zich naar de interessante hond of persoon of vogel of eekhoorn… je snapt het wel. Hoewel u uw hond aan de lijn moet houden, is het een goed idee om een ​​back-upcontrolemechanisme te hebben in de vorm van spraakopdrachten. Je hond moet luisteren als je praat! Hij moet gaan zitten, blijven of komen als hij wordt gebeld. Dus voordat u aan een wandeling begint, moet u wat tijd besteden aan het doornemen (of aanleren) van de basisvaardigheden op het gebied van gehoorzaamheid.

Gebruik de juiste materialen.

Om tastbare controle over uw hond te hebben, is het belangrijk om een ​​stevige riem te hebben van 1 tot 2 meter lang, vastgemaakt aan een goed passende halsband of harnas. Wikkel de riem om uw handpalm zodat deze niet uit uw hand glijdt. Intrekbare lijnen zijn gemaakt om honden een beetje extra vrijheid en privacy te geven tijdens onbenullige wandelingen, maar zijn NIET de beste manier om te oefenen. Sommige eigenaren van gezelschapsdieren laten hun honden los van de lijn. Dit vereist wandelen in een gecontroleerde omgeving met een goed opgevoede hond. Spelen zonder de riem is in veel hondenparken toegestaan, maar kan beperkt zijn op wandelpaden, dus volg de regels waar u ook gaat. Een korte riem is altijd een veilige gok en vergemakkelijkt een snelle terugtocht voor het geval je wordt benaderd door iets dat niet zo vriendelijk is, zoals een losse hond, een stekelvarken, een stinkdier of ander wild.

Drink genoeg.

Gehydrateerd blijven is belangrijk voor zowel u als uw hond. Neem voor lange wandelingen een opvouwbare hondenbak of waterfles mee met een speciale tuit waarmee uw hond gemakkelijk kan nippen. Bied regelmatig drankjes aan, vooral als u bij warm weer lange wandelingen maakt. Sportdranken voor mensen zijn niet ontwikkeld voor honden, dus deel uw powerdrank niet.

Kies de juiste routes.

Onderzoek uw pad. Houd rekening met verkeerspatronen als u in de buurt wandelt. Wees respectvol voor auto’s, fietsers en andere voetgangers. Spraakopdrachten zijn handig om uw hond stabiel te houden wanneer deze door een van bovenstaande wordt benaderd. Als uw hond te opgewonden raakt, laat hem dan zitten totdat de naderende persoon passeert. Als u op een natuurpad loopt, pas dan op voor ruw terrein dat zwaar kan zijn voor de gewrichten van uw hond. Pas op voor beklimmingen als uw hond ouder is of gewrichtsproblemen heeft. Kijk op hundeskove.dk voor informatie over hondenpaden en lees ervaringen van anderen.