Wanneer je er voor kiest een kat aan te schaffen zijn er verscheidene dingen waar je rekening mee moet houden. Katten zijn zeer zelfstandig, dat betekent niet dat ze ons niet nodig hebben. Wij zijn verantwoordelijk voor de welzijn van de kat, en katten hebben zowel geestelijke als lichamelijke stimulatie nodig. Katten hebben ruimte, voedsel en verzorging nodig. Kortom katten kosten geld. Buiten het voedsel en speeltjes die hem graag gunt ben je ook nog geld kwijt aan jaarlijkse inentingen, wormenkuurtjes of medische noodgevallen. Voor dit laatste is het mogelijk een kattenverzekering af te sluiten.

Verschillende verzekeraars

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van een kattenverzekering waarbij de premies, die er per maand betaald moeten worden, dicht bij elkaar liggen. De dekking is vaak wel verschillend. De meeste aanbieders van een kattenverzekering beginnen vaak met een basispakket en hebben mogelijkheid tot aanvullende verzekeringen. Het basispakket bestaat vaak uit de “normale” doktersbezoeken, maar vergoed geen inentingen of sterilisatie en castratie. Deze zijn afzonderlijk bij te verzekeren door een aanvullende verzekering af te sluiten.

Belangrijk om te weten

Net als andere verzekeringen heeft een kattenverzekering ook een eigen bijdrage. Per aanbieder is het verschillend hoe deze wordt geïnd. Het kan een percentage zijn van de declaratie of een vast bedrag. Daarnaast dient de kat gechipt te worden, dit wordt wel vergoed door de verzekeraar. Er zijn verzekeraars die een wachttermijn (bij de eerste aanvraag) van 30 dagen hanteren voor je kat verzekert is. Andere verzekeraar behandelen je declaratie pas na 30 dagen. Hoewel er in beide gevallen uitzonderingen worden gemaakt.

Katten-verzekering online afsluiten

Via verschillende online platformen kunt u gemakkelijk en snel online een offerte kattenverzekering aanvragen bij meerdere assurantiekantoren en verzekeringsmaatschappijen. Op deze manier kunt u goed en gemakkelijk polisvoorwaarden en premies van verschillende huisdierenverzekeringen vergelijken. Als u het prettig vindt om persoonlijk advies, voorlichting en informatie te krijgen van een assurantiekantoor bij u in de buurt inzake uw huisdierenpolis dan geeft u aan dat u prijs stelt op een afspraak met een adviseur. Dit is aan te raden bij dure kattenrassen. 


Vergelijk kattenverzekeringenVoordat u een kattenverzekering gaat afsluiten is het van belang om goed de premies en de polisvoorwaarden te vergelijken van verschillende huisdierenverzekeringen. Veel verzekeringsmaatschappijen (zoals Petplan, OHRA en Reaal) hebben soms ondoorzichtige en moeilijk leesbare polisvoorwaarden. Een goede vergelijking van kattenverzekeringen is dan ook moeilijk. Want ook de hoogte van het eigen risico en de verzekerde bedragen zijn van belang bij de uiteindelijke bepaling van de premie voor uw kattenverzekering. Vergelijk kattenverzekeringen dan ook niet alleen op de hoogte van de premie want dan kunt u wel eens bedrogen uitkomen. De goedkoopste kattenverzekering is niet altijd de beste!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *